UMRLA na 37 sekundi nakon porođaja, opisala šta je videla “na drugoj strani”: Stefanina priča je JEZIVA

Ocenite tekst sa PET zvezdica
(0 votes)
FOTO: Printscreen FOTO: Printscreen

Ona je ispričala sve čega se seća od trenutka kada su je pripremili za carski rez
Stefani Arnold je sve vreme tokom trudnoće imala ružan predosećaj i plašila se da će umreti na porođaju. Njen strah, ispostavilo se, nije bio sasvim neopravdan jer je na porođaju doživela kliničku smrt, koja je trajala 37 sekundi.

Po njenom iskustvu snimljen je dokumentarni film “Surviving Death”, a tu je Stefani objasnila da je do kliničke smrti došlo zbog stanja koje se naziva placenta previa, odnosno prednjačeća posteljica, usled koje može da se javi obilno krvarenje.

Ona je ispričala sve čega se seća od trenutka kada su je pripremili za carski rez.

– Stavili su mi zavesu ispred lica i pripremili me za carski rez. Izvadili su Džejkoba, zdravog i srećnog. Nekoliko sekundi kasnije, moje srce je stalo. Sve je odjednom bilo kao 3D film, gledala sam svoje telo odozgo, a pored svog tela, mogla sam da vidim i sve što se dešavalo u hirurškoj sali.

Ona je opisala i šta se sve dešavalo oko njenog tela u tom trenutku.

– Videla sam anesteziologa koji mi je stajao pored nogu. Videla sam medicinsku sestru koja mi je skočila na grudi kako bi pokušala da me oživi.

Stefani kaže da u tom trenutku nije doživljavala prostorne dimenzije na isti način, odnosno da nije bilo plafona ni zidova.

– Sve se jednostavno kreće okolo u različitim pravcima.

Takođe, kaže da je na drugoj strani bolnice videla svoju ćerku i svoju baku.

– Videla sam duhove svuda – moju baku koja je preminula kada sam imala deset godina. Pojavio se i moj brat. Poslednja stvar koju sam čula je da Džuli, dr Levit, kaže: “Ne, ovo ne sme da se desi, ne sme da se desi”.

Dodaje da je osetila nešto poput jakog pritiska na stomak pre nego što se “vratila u svoje telo”.

Zbog komplikacija koje su se dogodile, Stefani je nakon svega bila šest dana u indukovanoj komi, a i bubrezi su počeli da joj otkazuju. Posle toga je morala da uči ponovo da hoda i govori, a ovo iskustvo je, kako kaže, ostavilo veliki trag u njenom životu.

U rubrici: Trudnoća
jul 19, 2021

Ostavite komentar na ovaj tekst

MOŽDA VAS BUDE ZANIMALO

NAJNOVIJE YOUTUBE VIDEO VESTI

POGLEDAJTE SVE NOVE VESTI

NAJČITANIJE VESTI

TEKSTOVI U TRENDU