Poslednji trenuci Tijane i Milana, bila je sa njim do kraja: Poslednju želju je opisivao rukom kad nije mogao da priča (FOTO)

Ocenite tekst sa PET zvezdica
(0 votes)

"Bili smo svesni da je kraj, a on je čak i tada mislio kako da pomogne drugima"

Na izmaku snaga, kad više nije mogao da govori, podigao je ruku i mrdnuo prstima, pokazujući pare. Zagrlila sam ga.

- Znam, rekao si hiljadu puta. Daćemo novac bolesnoj deci, ne brini - šapnula sam mu, a on je onda spustio ruku.

milan


Znali smo da je kraj. A on je čak i tada mislio samo kako da pomogne drugima.

Ovako Tijana Miljković (25) iz Leskovca opisuje poslednje trenutke sa dečkom Milanom Miloševićem (28) koji je izgubio bitku s bolešću, ali ostavio zaveštanje da oko 9.000 evra bude donirano bolesnoj deci.

Zahvaljujući Milanu, šansu za život dobili su mali Sergej iz Vranja koji se bori sa tumorom na mozgu i srcu, kao i jednogodišnja Maja Cvetković iz Kmetovca kod Gnjilana, koja boluje od spinalne atrofije mišića.

Tijana i Milan su dugo bili zajedno. Planirali su brak i decu, ali je iznenadna bolest te planove zauvek ugasila.

tijana milan
- Nikada nije pio ni pušio, nijedan porok nije imao, a bavio se do pre godinu dana sportom, borilačkim veštinama i redovno posećivao teretane. Kod lekara je otišao prvi put maja prošle godine, na urološki pregled zbog peckanja u donjem delu stomaka. Nije bilo uroloških problema, ali urolog je otkrio bolesnu jetru i tako se krenulo na skenere i na sve moguće preglede, da bi nam 18. maja saopštili da je bolest metastazirala - ispričala je Tijana za Telegraf.rs kada je još postojala nada za Milanovo izlečenje u Turskoj.

Međutim, on je sve više gubio snagu. Bolest je uzimala maha dok ga nije potpuno vezala za krevet. Čak i tada, Milan je tešio sve oko sebe.

- I kada smo saznali za bolest, on je nas tešio. Govorio je da je mlad i da će to brzo prebroditi. Sve vreme je verovao. Međutim, bolest se širila. Bolovi su postajali sve jači. Preda mnom to nije mogao da krije, jer smo živeli zajedno, ali se trudio da pred drugima nikada ne pokaže kako pati. Bio je retko divna i nesebična osoba - priča Tijana, a onda zastaje da zaustavi suze koje kreću čim spomene njegovo ime.

 

*Tešio je sve oko sebe, čak i kada je umirao, Foto: Privatna arhiva

- Sve vreme sam spavala pored njega. Bio je hrabar, bio je divan. Moj Milan... - kaže nam na kraju Tijana, ne znajući koliko je i sama hrabra što je volela iskreno, svim srcem, i što je uz svog Milana ostala do kraja.

U rubrici: Tragedije
januar 21, 2023

Ostavite komentar na ovaj tekst

MOŽDA VAS BUDE ZANIMALO

NAJNOVIJE YOUTUBE VIDEO VESTI

POGLEDAJTE SVE NOVE VESTI

NAJČITANIJE VESTI

TEKSTOVI U TRENDU