ZABRANIĆE MU ULAZAK U SRBIJU?! Potez Bobana Rajović naljutio naš narod - usred Hrvatske pevao OVE stihove

Ocenite tekst sa PET zvezdica
(2 votes)

Pevao pesmu koja veliča hrvatske generale tokom akcije "Oluja"

Na društvenim mrežama pokrenuta je peticija da pevaču Bobanu Rajoviću bude zabranjen ulazak u Srbiju jer je na nastupu u Hrvatskoj pevao ustašku pesmu "Sude mi".

boban galerija4

Pesma veliča hrvatske generale tokom akcije "Oluja", a ovaj Rajovićev potez naišao je na žustre osude srpske publike.

Na društvenoj mreži Tiktok osvanuo je snimak sa Rajovićevog nastupa u Hrvatskoj. Tom prilikom pevač se nije libio da udovolji tamošnjoj publici i otpeva ustašku pesmu "Sude mi", koju inače peva Miroslav Škoro.

Pesma je posvećena hrvatskim ratnim osuđenicima koji su učestvovali u vojnopolicijskoj akciji "Oluja", kada su Srbi proterivani sa teritorije Hrvatske i u kojoj je ubijeno oko 1.900 vojnika i civila. Mnogi je tumače kao hvalospev Anti Gotovini, Mladenu Markaču, Slobodanu Praljku i Branimiru Glavašu.

boban galerija3

Ipak, Hrvati smatraju da je pesma rodoljubiva i posvećena onima koji su branili svoju zemlju, a stihovi "Sude mi dušmani, moja ljube, al’ ne znaju da je istina voda duboka" dokazuju da nije u pitanju samo rodoljublje već i mržnja prema drugom narodu. Škoro je ovu pesmu nekoliko puta izvodio sa Markom Perkovićem Tompsonom, nacionalistom i šovinistom, poznatim po ustaškim pesmama i mržnji prema Srbima.

boban galerija 

Poznato je da je Rajović u Hrvatskoj veoma popularan, kao i da bivša predsednica Kolinda Grabar Kitarović voli da sluša njegove pesme, za šta joj se Boban jednom prilikom javno zahvalio i rekao da bi mu bila čast da peva pred njom.

Na Tviteru su se pojavile prve prozivke poput: "Opa, novi kandidat za zabranu ulaska u Srbiju, Boban Rajović" i "Ćelavi p*der, peva ustašku pesmu, a oko njega se otimaju klubovi po Srbiji" i slično.

Ovim povodom pevač se nije oglašavao.

U rubrici: Poznati
septembar 11, 2021

Ostavite komentar na ovaj tekst

MOŽDA VAS BUDE ZANIMALO

NAJNOVIJE YOUTUBE VIDEO VESTI

POGLEDAJTE SVE NOVE VESTI

NAJČITANIJE VESTI

TEKSTOVI U TRENDU