Dunjin odgovor drugarima sa stajlingom: Ignorisala maturu zbog turbo-folka i kiča, pa je rešila da ode u narodnoj nošnji (FOTO)

Ocenite tekst sa PET zvezdica
(0 votes)

Dunja Vujić, maturantkinja niške gimnazije "Stevan Sremac", revoltirana što se ulazak u svet odraslih pretvorio u paradu kiča, odlučila je da za razliku od svojih drugarica, odbaci šljašteće haljine i cipele sa ogromnim potpeticama, pa je sinoć na proslavu okončanja srednjoškolskog obrazovanja, u kafanu došla odevena u srpsku narodnu nošnju.

 

 

Za nesvakidašnji stajling odlučila se kako bi iskazala poštovanje prema srpskoj tradiciji, ali i vrednostima koje je potkultura potisnula u drugi plan, zbog čega su se i maturske svečanosti pretvorile u događaje koji nisu po njenoj meri.

- Isprva sam odlučila da uopšte ne idem na proslavu mature, po meni to je događaj koji je izgubio smisao, jer se devojčice pojavljuju u haljinama koje im ne priliče sa teškom šminkom i frizurama ponekad neprimerenim za naš uzrast.


Da ne pominjem turbo folk, koji je neizbežan repertoar na svim đačkim proslavama. Nisam se našla u tom svetu, pa sam odlučila da ostanem kod kuće. Međutim, mama me je nagovorila da se predomislim predloživši mi da na proslavu odem odevena u narodnu nošnju. U kulturno-umetničkom društvu iznajmila sam sve, od jeleka do opanaka, isplela kike, a iza uva zadenula cvet. To je bio moj odgovor uvreženom maturskom stajlingu – objašnjava Dunja odluku da izabere nesvakidašnju toaletu.

Priznaje da su mnogi bili šokirani njenim stajlingom, ali da su joj neki od njih od srca čestitali na hrabroj odluci.

- Većina me je čudno gledala, a onda su mi mnogi prišli i čestitali mi, posebno su bili oduševljeni profesori kazavši da je divno što sam se setila da se obučem na tako originalan način – zaključuje Dunja.

U rubrici: Moda i lepota
januar 21, 2023

Ostavite komentar na ovaj tekst

MOŽDA VAS BUDE ZANIMALO

NAJNOVIJE YOUTUBE VIDEO VESTI

POGLEDAJTE SVE NOVE VESTI

NAJČITANIJE VESTI

TEKSTOVI U TRENDU